Founding members

Het 227DS netwerk is opgericht in nauwe samenwerking met een aantal dataprofessionals die als founding member helpen bij de uitbouw van het netwerk.

 

Martin de Lusenet noemt zichzelf weleens ėėn van de eerste data scientist in Nederland. Na zijn studie kwam hij al snel in het ‘datalandschap’ terecht en was hij bezig met ‘datacrunchen’ en het uitvoeren van analyses op allerlei gegevensbronnen bij een grote financiële dienstverlener. ‘Data’ bleef het centrale thema in zijn, uiteindelijk lange, carrière binnen dit bedrijf. Eerst als medewerker maar later ook in zijn verschillende managementrollen. Van niets (ruwe data) iets maken (inzichten, acties, etc.) heeft hem altijd bovenmatig geboeid, vooral in die gevallen waar hij een kans zag om belangrijke impact te realiseren. Processen en afdelingen aanpassen, klanten blijer maken en/of de kosten verlagen, het hoort er wat hem betreft allemaal bij. Hij heeft zijn sporen vooral verdiend op het gebied van het efficiënt en effectief neerzetten en inzetten van marketingtechnologie en analytics.

Inmiddels is hij al een aantal jaren als zelfstandige werkzaam en helpt hij bedrijven verder op het gebied van data en datagedreven werken. Een plan maken voor een organisatie en deze vervolgens ook uitvoeren is waarvan hij ik energie krijgt en waarin hij sterk is.

Een aantal projecten waaraan hij heeft gewerkt en waarvan zijn hart sneller ging kloppen, zijn bijvoorbeeld  de implementatie van 1-op-1 marketing bij ING NL en de migratie naar de AWS cloud en vernieuwing van het Customer Intelligence platform van de ANWB. Maar ook de begeleiding van de invoering van campagnemanagement bij de grootste bank van Kazachstan in Almaty.

'Het 227DS netwerk zou moeten uitgroeien naar een gevestigde naam binnen de wereld van freelance data scientists. Een plek waar je vakgenoten kunt ontmoeten en ‘het ambacht’ centraal staat. En een netwerk dat dataprofessionals, ook in tijden dat de klussen niet meer komen ‘aanwaaien’, in contact brengt met de juiste partijen'. - Martin de Lusenet

 


 


Marc van der Peet
heeft (technische) bedrijfskunde gestudeerd. Hij is aanvankelijk begonnen als Lean Six Sigma consultant maar heeft zich al snel meer toegelegd op het datascience vakgebied.

In de afgelopen jaren heeft Marc als data-analist/- scientist gewerkt bij onder andere Essent, Sanoma en Deloitte. Veelal op het snijvlak van advanced analytics en business. Marc gelooft heilig in data-gestuurde bedrijven waar data in het ‘dna’ zit.

Naast data heeft Marc een grote passie voor ondernemen en starts-ups. Momenteel is Marc medeoprichter/CEO bij Contexta. Een jong kunstmatig intelligentiebedrijf dat software ontwikkelt die door spraakherkenning en tekst-mining bedrijven helpt met het automatisch labelen van telefoongesprekken. 

‘Het 227DS netwerk is een broeiplek met ambitieuze like-minded mensen. Een plek waar je veel hoort over nieuwe (data-science) ontwikkelingen in verschillende sectoren.’ - Marc van der Peet
227 Data

Euclideslaan 265
3584 BV Utrecht
T: 030- 307 4440
E: info@227data.nl

OTYS Recruiting Technology © 227 Data